Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Εξαφανίστηκαν τα ένσημα των εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου

 

Τρέχουν και δεν φτάνουν  εργαζόμενοι στο δήμο Περιστερίου.

Αφού ανακάλυψαν ένσημα που έχουνε δουλέψει από 2001 έως 2003 δεν υπάρχουν.

Τεράστιο το πρόβλημα για όσους εργαζόμενους ήταν έτοιμοι να καταθέσουν για σύνταξη και ανακάλυψαν ότι πρέπει να παραμείνουν 16 μήνες παραπάνω στην υπηρεσία τους.

Αφού δεν έχουν αποδοθεί οι ασφαλιστικές εισφορές από τον Δήμο Περιστερίου όπως είναι υποχρεωμένος ως φυσικός εργοδότης.

Οι ευθύνες βαραίνουν και τη σημερινή δημοτική αρχή Παχατουρίδη αλλά και τις προηγούμενες.

Τεράστιες είναι  οι ευθύνες του προεδρείου του συλλόγου εργαζομένων του δήμου μας, που ενώ γνώριζαν το  πρόβλημα μεγάλο χρονικό διάστημα τώρα, όχι μόνο το συγκάλυπταν αλλά προσπάθησαν μας ξεγελάσουν, σε ερώτηση μας αν έχουν αποδοθεί οι Εργοδοτικές εισφορές τη συγκεκριμένη περίοδο, η απάντηση της γραμματέας του προεδρείου ήταν πως «δεν ήταν υπόχρεος ο Δήμος Περιστερίου να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές»

Κάνουν τα Πάντα να μην εκτεθεί η εργοδοσία του δήμου Περιστερίου πού σε αυτή χρωστάνε και την ύπαρξή τους ως φυσικός τους αιμοδότης

Για άλλη μία φορά αποδεικνύουν ότι οι τίτλοι εργοδοτικοί συνδικαλιστές και τσιράκια της διοίκησης, όχι μόνο τους αξίζει αλλά κάνουν τα πάντα για να τους υπερασπίζουν.

Ρωτάμε  τους εργαζόμενους πώς αλλιώς θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν μία τέτοια πλειοψηφία  συλλόγου εργαζομένων, απέναντι σε τόσο σημαντικά ζητήματα που προσπαθεί να τα κουκουλώσει

Εμείς τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να συγκαλύψουν άλλο αυτή την κατάσταση, να μην κάνουν την πάπια στο αίτημα της ΔΑΣ ΟΤΑ για έκτακτο διοικητικό συμβούλιο,  όπως έκαναν την Πέμπτη 20 Γενάρη  ώστε να βρούμε λύση στα προβλήματα των εργαζομένων.

Εμείς λέμε να  καλέσουμε ως σύλλογος, όλους τους  εργαζόμενους που  έχουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, να ακουστούν οι προτάσεις τους  για να βρούμε λύση.

Η πρότασή μας είναι να μπει  δικηγόρος με έξοδα του συλλόγου να συμβουλέψει, να ελέγξει και να διεκπεραιώσει την υπόθεση.

Το οικονομικό κόστος να το σηκώσει η διοίκηση του δήμου που δημιούργησε το πρόβλημα.

Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται σε τίποτα να πληρώσουν για άλλη μία φορά το μάρμαρο.

Παρεμβαση για το θεμα έγινε απο την Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο στις 27/01/2022