Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Γ. Σιδέρης: Η κυβέρνηση κάνει το αντίθετο απ’ ό,τι έχουν ζητήσει οι υγειονομικοί (VIDEO)

 

Το ΕΣΥ πιέζεται και το ξέρουν όλοι τόνισε ο Γιώργος Σιδέρης, γιατρός, μέλος της ΟΕΝΓΕ και γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν», μιλώντας την Τετάρτη 29 Δεκέμβρη στο «Κontra».


Έφερε ως παράδειγμα την κατάσταση στα νοσοκομεία: Δύο μέρες μετά την εφημερία του «Αττικόν», 23 στα 23 κρεβάτια ΜΕΘ Covid είναι γεμάτα, νοσηλεύονται 77 ασθενείς με Covid και υπάρχουν μόλις 15 με 20 κενά κρεβάτια, την ώρα που σε λιγότερες από 2 μέρες θα ξεκινήσει νέα εφημερία. Στο «Θριάσιο» εφημέρευε ένας παθολόγος για 73 νοσηλευόμενους, Covid και non Covid, ενώ στην εφημερία στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας προσήλθαν 204 ασθενείς, έγιναν 30 εισαγωγές και οι υπόλοιποι διακομίστηκαν γιατί τα κρεβάτια γέμισαν.


Ο Γ. Σιδέρης υπογράμμισε ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας βρίσκεται στη χειρότερη περίοδο τα τελευταία χρόνια και γι’ αυτό ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις, γιατί συνειδητά την υποστελέχωσαν.


Επισήμανε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι αδιέξοδα τα οποία δυστυχώς έχουν τραγικά αποτελέσματα. Χαρακτήρισε εγκληματική την πολιτική της κυβέρνησης η οποία κάνει ακριβώς το αντίθετο απ’ ό,τι έχουν ζητήσει οι νοσοκομειακοί γιατροί. Ούτε προσλήψεις, αντίθετα ετοιμάζει απολύσεις με το πρόσχημα της υποχρεωτικότητας, ούτε δωρεάν testing, αντίθετα κάνει σύσταση για μάσκες που ο κόσμος δεν αντέχει καν να πληρώσει. Δεν παίρνει κανένα μέτρο στους μεγάλους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ, ενώ στα σχολεία υπάρχουν 28 μαθητές ανά τάξη!


Παράλληλα σημείωσε ότι ο ιδιωτικός τομέας Υγείας συνειδητά προστατεύεται καθώς σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη το 95% των νοσοκομειακών υποδομών του ιδιωτικού τομέα είναι μέχρι σήμερα Covid free.