Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών στη Δυτική Αθήνα ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων

 


Καθημερινές είναι πλέον οι πολύμορφες κινητοποιήσεις γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών ενάντια στις γενικευμένες συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία που προωθεί η κυβέρνηση μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στοιβάζοντας 27 και 28 μαθητές στις αίθουσες σε συνθήκες πανδημίας, προκειμένου να μην προσλάβει τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς αλλά να «κουκουλώσει» τα κενά.

Τη Δευτέρα 18 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας από τις Ενώσεις του Δυτικού Τομέα Αθήνας. Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από τις τοπικές ΕΛΜΕ, γονείς και μαθητές από τα σχολεία της περιοχής, που έδωσαν ένα δυναμικό «παρών».

Η κινητοποίηση αφορούσε τόσο τις συγχωνεύσεις, αλλά και τα μεγάλα εκπαιδευτικά κενά. Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δέχθηκε αντιπροσωπεία των Ενώσεων, της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, των ΕΛΜΕ και των 15μελών. Η απάντηση που δόθηκε από τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν ότι οι συγχωνεύσεις αποτελούν υλοποίηση του νέου νόμου και δεν υπάρχει πιθανότητα αναστολής του.

Με βάση αυτό οι συμμετέχοντες δήλωσαν πως θα συνεχίσουν αγωνιστικά, μαζικοποιώντας ακόμα περισσότερο την προσπάθεια με κάθε μορφής κινητοποίηση μέχρι να ανακληθούν οι συγχωνεύσεις και να καλυφθούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά.