Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Ένας χρόνος από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής- Όλοι στις συγκεντρώσεις- Περιστέρι στις 7:00 μμ στην πλατεία Δημαρχείου

 

Το ημερολόγιο γράφει 7 Οκτώβρη 2020. Είναι η μέρα που η ναζιστική Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση! Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι το Α' Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ανακοινώνει, σε αίθουσα του Εφετείου, την απόφασή του.

Ξεσπά σε πανηγυρισμούς το τεράστιο ποτάμι της αντιφασιστικής διαδήλωσης που είχε πλημμυρίσει τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έξω από το Εφετείο Αθηνών, μόλις έγινε γνωστή η καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου. Στιγμές πρωτόγνωρες. Τα χειροκροτήματα εναλλάσσονται με αγκαλιές και συνθήματα. «Ο λαός απαιτεί, οι ναζί στη φυλακή», «Τότε ρουφιάνοι, τώρα χρυσαυγίτες, πάλι θα τσακίσουν οι εργάτες τους φασίστες», «Έσπασε η βιτρίνα του καπιταλισμού, βρώμισε ο τόπος με μπόχα φασισμού», «Βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες», βροντοφωνάζουν οι διαδηλωτές.

Από όλες τις γειτονιές της Αθήνας το πρωί της Πέμπτης 7 Οκτώβρη κόσμος κατέφθανε έξω από το Εφετείο. Εργατικά συνδικάτα, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Μαθητικά Συμβούλια ήταν επί ποδός. Η λεωφόρος Αλεξάνδρας κατακλυζόταν από χιλιάδες κόσμου με ένα και σαφές μήνυμα: 
«Οι ναζί στη φυλακή».

Η μέρα που η δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής θα ολοκληρωνόταν με την ετυμηγορία του Δικαστηρίου είχε φτάσει. Αντιφασιστικά τραγούδια, τραγούδια του αγώνα, συνθήματα κατά του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά δονούν από νωρίς την ατμόσφαιρα και τα πανό των συγκεντρωμένων απαιτούν την καταδίκη της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Η μεγαλειώδης αντιφασιστική διαδήλωση είχε σχηματισθεί.

https://www.youtube.com/watch?v=GMJ7S-VbB7o&ab_channel=902.gr

Ένα χρόνο από την καταδικαστική απόφαση της Χρυσής Αυγής, εργατικά σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος προχωρούν σε κινητοποιήσεις τονίζοντας: 
«Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που το γεννά».

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση στο Περιστέρι στις 7 μ.μ. στην πλ.
Δημαρχείου.