Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Μαζική συγκέντρωση καταδίκης του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου στο Περιστέρι - Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 27 Φλεβάρη στις 18:30 στα Προπύλαια


Μαζικές συγκεντρώσεις - πικετοφορίες πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικά σημεία του Λεκανοπεδίου το πρωί του Σαββάτου, από εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Αττικής, ενάντια στην ψήφιση του νόμου Βρούτση - Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό. Σε αυτά τα πλαίσια απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη 27 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στην Αθήνα στα Προπύλαια, κλιμακώνοντας τον αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Παράλληλα κατήγγειλαν το «συνέδριο» - παρωδία που στήνει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ αντί να οργανώνει την πάλη των εργαζομένων ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα γίνει το πρωί της Τρίτης 25 Φλεβάρη στο ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι, χώρο διεξαγωγής του «συνεδρίου.

Στο Περιστέρι

Δυναμική συγκέντρωση - πικετοφορία έγινε το πρωί από εργατικά σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας. Αρχικά έγινε συγκέντρωση στο δημαρχείο Περιστερίου όπου μίλησε ο Παναγιώτης Γάκιας, πρόεδρος του Παραρτήματος Μενιδίου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να σημάνει συναγερμός για την Κοινωνική Ασφάλιση με αφορμή και το επίμαχο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι θα πρέπει ο καθένας να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε η πετυχημένη απεργία στις 18 Φλεβάρη, το νέα συλλαλητήρια για το Ασφαλιστικό στις 27 Φλεβάρη και η κινητοποίηση στο Καβούρι στο «συνέδριο» παρωδία που στήνει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, να αποτελέσουν παρακαταθήκη για την παραπέρα ανάπτυξη των αναγκαίων ταξικών αγώνων. Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου κυριάρχησε το σύνθημα, «διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο - φέρνουν νέο νόμο - «λαιμητόμο».