Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Συνέντευξη του Γιώργου Σιδέρη στο High TV για τις διεκδικήσεις της Μητρόπολης Λαμίας στο Ποικίλο Όρος


Την ανάγκη να μπει φρένο στις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας στο Περιστέρι, επισήμανε ο Γιώργος Σιδέρης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιστερίου μιλώντας στην εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» στο κανάλι «High TV».
Όπως επισήμανε, οι διεκδικήσεις αυτές  -7.500 στρεμμάτων από 300 που ήταν αρχικά-  γίνονται με χρυσόβουλα του 1848 (!) και αφορούν όλο το ορεινό Περιστέρι και ολόκληρη την Πετρούπολη. Πρόσθεσε πως για πολλές δεκαετίες, ακόμα και σήμερα, αυτοί οι «κληρονόμοι» έχουν εκμεταλλευτεί πολύ κόσμο καθώς πουλάνε οικόπεδα, παίρνουν χρήματα από ανθρώπους που θέλουν να μεταβιβάσουν το σπίτι στα παιδιά τους.
Σε αυτή την «ιερή συμμαχία» καταπατητών Εκκλησίας, κράτους κλπ. πρέπει να μπει ένα φρένο με λαϊκή κινητοποίηση που θα διεκδικήσει από την κυβέρνηση με μία και μόνο νομοθετική ρύθμιση να κλείσει το θέμα πολιτικά, υπογράμμισε ο Γιώργος Σιδέρης.
Κατήγγειλε επίσης τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα που τα προηγούμενα χρόνια αποχαρακτήριζαν ελεύθερους χώρους, εγκατέλειψαν κάθε έργο συντήρησης στο Ποικίλο Όρος, άρχισαν το γαϊτανάκι με αποχαρακτηρισμούς εκτάσεων αρχαιολογικών χώρων κ.α. και αποδέχθηκαν καταπατητές. 
Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή αντισεισμικών, αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων, για την προστασία της ζωής των λαϊκών οικογενειών. Όσον αφορά τους πρόσφυγες, υπογράμμισε την ανάγκη να κλείσουν τα hot spot, να φιλοξενούνται σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, αλλά και να προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες για να μεταβαίνουν γρήγορα στις χώρες προορισμού τους.