Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Χαιρετισμός Γ.ΣΙΔΕΡΗ σε εκδήλωση του συλλόγου γονέων ΑμΕΑ στο ΚΥΒΕ Περιστερίου


Μια πολύ ζεστή συγκέντρωση - συνεστίαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και του Αθλητικού Σωματείου ΑμΕΑ «Κεραυνός», έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στο ΚΥΒΕ Περιστερίου. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν η μαζικότητα της συμμετοχής που δείχνει και την ενίσχυση του κύρους του Ενιαίου Συλλόγου και της Συντονιστικής Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων. Στην εκδήλωση μίλησαν η Αιμιλία Παλαβού, μέλος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου, ο Νίκος Δαμπόλας, πρόεδρος του ΔΣ του Αθλητικού Σωματείου «Κεραυνός» και ο Γιώργος Μπίλης, από τη γραμματεία της ΣΕΑΑΝ, που κατήγγειλαν τα μέτρα της κυβέρνησης για τις περικοπές στις θεραπείες των ΑμΕΑ, το παραπέρα χτύπημα στα Τμήματα Ένταξης στα σχολεία που τα έχουν φορτώσει στους δήμους, ενώ κάλεσαν στη συγκέντρωση που διοργανώνεται την Πέμπτη 11 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή.



Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης και απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ παρευρέθηκε και η Βίκη Αράπη Καραγιάννη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.
Στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ο Γ. Σιδέρης σημείωσε: «Χαιρετίζουμε τη συνεχή και αδιάκοπη πορεία διεκδικήσεων του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ και του Αθλητικού Σωματείο ΑμΕΑ "Κεραυνός" και τους περήφανους αγώνες που διδάσκουν αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια. Η φετινή, είναι μία χρονιά αλλεπάλληλων εκλογικών μαχών στην οποία, όπως και κάθε μέρα, συγκρούονται δύο κόσμοι που ο καθένας έχει το σκοπό του. Ο ένας, ο κόσμος της πλειοψηφίας των ΑμΕΑ και των γονιών τους, που παλεύει και αγωνίζεται γιατί βλέπει να γίνεται ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα η Πρόνοια, η Παιδεία, η Υγεία, η Ειδική Αγωγή. Ο άλλος κόσμος που παρά τις μικρές του διαφορές, θα θελήσει να διαχειριστεί ξανά τη μιζέρια και τη βαρβαρότητα. Κάντε ταμείο από τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν. Τρία μνημόνια, συντάξεις λεηλατημένες, καταστολή ακόμα και σε κινητοποιήσεις των ατόμων με ειδικές ανάγκες, φοροληστεία, επιδόματα κομμένα ή κομμένοι αυτοί που τα δικαιούνται, αθώωση του φασισμού και της ακροδεξιάς, εμπλοκή της χώρας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε ανώτερο επίπεδο.

Το συμπέρασμα είναι πως η λογική του μικρότερου κακού δεν περπατάει, πάντα φέρνει το κακό που πάντα είναι μεγαλύτερο. Και όσον αφορά το χώρο της Πρόνοιας, αποδείχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, πατώντας πάνω στο έργο των προηγούμενων, επιτέθηκε με μεγαλύτερη σκληρότητα απέναντι στα ΑμΕΑ και τις οικογένειές τους. (...)
Είναι η ώρα να ζωντανέψουν κι άλλο οι αγώνες για τα αιτήματα που παλεύει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και Νήσων, να στηριχτούν τα αθλητικά σωματεία των ΑμΕΑ, που πάσχουν από υποδομές. Θα είμαστε μαζί σας σε όλους αυτούς τους αγώνες. Θα τους οργανώσουμε μαζί όπως μέχρι τώρα το κάνουμε.

Στις εκλογές που έχουμε μπροστά, να ενισχυθεί το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση", γιατί είπε την αλήθεια και πάλεψε για όλους και με όλους τους γονείς και τους ανθρώπους με αναπηρίες, γιατί είχε συνέπεια λόγων και έργων, γιατί πρέπει να τιμωρηθούν οι ένοχοι και υλοποιητές της αντιαναπηρικής πολιτικής που είναι η ΕΕ, τα αστικά κόμματα, αλλά και οι διοικήσεις των δήμων, που μέχρι τώρα πουλάνε φιλευσπλαχνία για τη μόστρα και τις κάμερες μόνο σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά πετσοκόβουν δικαιώματα γύρω από την Υγεία και τις θεραπείες, την Ειδική Αγωγή και τις Προνοιακές δομές, δεν κάνουν ούτε τα στοιχειώδη γύρω από τη βελτίωση της καθημερινότητας».