Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Μαζική συγκέντρωση του Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Περιστέρι


Σε μια μαζική συγκέντρωση σήμερα Δευτέρα 28 Γενάρη, οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου απαίτησαν δωρεάν μεταφορά για το σχολείο τους ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις μακρινές αποστάσεις και στη μεταφορά των μουσικών οργάνων τους.
Η συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου της πόλης, πήρε μαζικά χαρακτηριστικά μιας και αρκετοί εκπρόσωποι μαζικών φορέων από το Περιστέρι έδωσαν το παρόν, δηλώνοντας τη στήριξή τους.
Επιπλέον ζωντάνια και μαχητικότητα στη συγκέντρωση έδωσαν συμμαθητές από πολλά γυμνάσια και λύκεια της πόλης, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ο αγώνας για μια εκπαίδευση στα μέτρα των λαϊκών αναγκών είναι υπόθεση όλων των μαθητών, ένα καλύτερο μέλλον μπορεί να διεκδικηθεί με το δυνάμωμα της κοινής πάλης μαθητών και εργατών.
Στις παρεμβάσεις τους ο Κώστας Λεμπέσης, πρόεδρος της ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου καθώς και η Κατερίνα Κυρκλάνη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου τόνισαν ότι ο αγώνας των παιδιών είναι σωστός και δίκαιος, αφού διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα για να μπορέσουν να μάθουν την τέχνη που επιθυμούν.
Τέλος, απάντησαν σε εκείνους που λένε ότι διεκδικούν το παντεσπάνι… λέγοντας, ότι την πρόσβαση στη βασική εκπαίδευση οφείλει το κράτος να την παρέχει ανεμπόδιστα και μιας δεν προβλέπει να δημιουργεί νέα καλλιτεχνικά σχολεία σε όλους τους δήμους στα Δυτικά Προάστια τουλάχιστον είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν τους μαθητές.
Η διαδήλωση περιλάμβανε πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με πρωταγωνιστές ταλέντα από το Καλλιτεχνικό Σχολείο.

Δήλωση του Γ. Σιδέρη, υποψήφιου δημάρχου Περιστερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» 



Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει το αυτονόητο αίτημα των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου για δωρεάν μεταφορά. Διεκδικούμε να καταργηθεί τώρα η ντροπιαστική ΚΥΑ που βάζει χιλιομετρικούς περιορισμούς στη μεταφορά των μαθητών, λες και πρόκειται για εμπορεύματα τελωνείου.
Καταγγέλλουμε με όλη μας τη φωνή την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση και τη μετατροπή των καλλιτεχνικών σχολείων από σχολεία εκπαίδευσης σε σχολεία ενθάρρυνσης με ότι αυτό συνεπάγεται. Γιατί τα παιδιά και οι γονείς που σήμερα παρουσίασαν μία πανέμορφη εκδήλωση έχουν όνειρα που θα γίνουν εφιάλτες για τους ενόχους.
Τα αρμόδια υπουργεία που όταν είναι για τους επιχειρηματίες ακουμπάνε ζεστό χρήμα αλλά όταν πρόκειται για τη μεταφορά μαθητών μετράνε και το σεντ, η Περιφέρεια που κάνει την τάχα αναρμόδια και η διοίκηση του Δήμου που μέχρι πριν λίγα χρόνια θεωρούσε ανεπιθύμητο το Καλλιτεχνικό Σχολείο στο Περιστέρι να κόψουν το λαιμό τους και να λύσουν το πρόβλημα».