Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Δήλωση του Γ. Σιδέρη για τα Κέντρα Υγείας και τις 2 ΤΟΜΥ Περιστερίου

Στα Κέντρα Υγείας και τις 2 ΤΟΜΥ του Δήμου Περιστερίου περιόδευσε σήμερα κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Γιώργο Σιδέρη, υποψήφιο δήμαρχο και μέλος του ΔΣ της ένωσης των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά, ο οποίος σε δήλωσή του αμέσως μετά, ανέφερε:
«Επισκεφτήκαμε σήμερα τα Κέντρα Υγείας και τις 2 ΤΟΜΥ του Δήμου Περιστερίου για τα οποία καμαρώνει και αλληλοσυγχαίρεται η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους γιατρούς και το προσωπικό αλλά δυστυχώς η κατάσταση επιβεβαιώνει αυτά για τα οποία το ΚΚΕ προειδοποιούσε από την πρώτη στιγμή.
Ούτε στο ελάχιστο δεν καλύπτονται οι ανάγκες αφού πρωτίστως υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς βασικών ειδικοτήτων. Ούτε ένας οφθαλμίατρος, δερματολόγος, ενδοκρινολόγος. Σε αυτά ας προσθέσει κανείς τις ελλείψεις σε εξειδικευμένες ειδικότητες, σε ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό και αντιδραστήρια.
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι γίνεται κοσμογονία στην Πρωτοβάθμια Υγεία αποτελούν φούμαρα. Παρά την προχειρότητα και την ανικανότητα της κυβέρνησης, που είναι υπαρκτή, η αλήθεια είναι ότι ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να φτιάξουν Πρωτοβάθμια Υγεία που να καλύπτει τις ανάγκες του λαού του Περιστερίου γιατί υπηρετούν άλλη πολιτική, αυτή που θεωρεί την υγεία του λαού κόστος και εμπόρευμα. Αυτή τη γραμμή στηρίζει και η ΝΔ η οποία μάλιστα κατηγορεί την κυβέρνηση για κρατισμό(!).
Και αυτό την ώρα που και οι δύο βάζουν κόφτες προς τα νοσοκομεία, μετατρέπουν την Πρωτοβάθμια Υγεία σε μηχανισμό συνταγογράφησης, ψηφίζουν κλειστούς ασφυκτικούς προϋπολογισμούς που προβλέπουν μόνο τις ελάχιστες παροχές, ετοιμάζουν μεγαλύτερη μείωση των δαπανών, προχωράνε προσλήψεις μόνο με το σταγονόμετρο στην πλειοψηφία τους με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Η υγεία του λαού του Περιστερίου δεν μπορεί να περιμένει. Τώρα να απαιτήσουμε Κέντρα Υγείας που διαθέτουν όλες τις αναγκαίες υπηρεσίες Υγιεινής και Ασφάλειας της εργασίας, ψυχικής υγείας, προγεννητικού ελέγχου, δημόσιας υγείας, κατ' οίκον νοσηλείας, κοινωνικές υπηρεσίες (προστασίας παιδιών, ηλικιωμένων), οδοντιατρεία, φαρμακεία. Με στελέχωση με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων. Πλήρη και σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό για εργαστηριακές διαγνωστικές εξετάσεις. Να διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, την πλήρη καταγραφή, τη συστηματική και εξειδικευμένη παρακολούθηση, την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη δευτερογενή πρόληψη πρόσθετων κινδύνων ασθενειών από χρόνια νοσήματα. Οι εργαζόμενοι μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση με ισχυρό ΚΚΕ και τον αγώνα τους».