Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Ο Γιώργος Σιδέρης στον ρ/σ «Αθήνα 9,84»: Κοροϊδία και κυβερνητική εξαπάτηση η εξαγγελία για αύξηση 20% στις εφημερίες (AUDIO)

 

Κοροϊδία και «κερασάκι στην τούρτα» της κυβερνητικής εξαπάτησης η εξαγγελία για αύξηση 20% στις εφημερίες τόνισε ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Δεκέμβρη σε εκπομπή του ρ/σ «Αθήνα 9,84».

Η κυβέρνηση μας είπε, συνέχισε ο Γ. Σιδέρης, ότι ένας επιμελητής Β' με καθαρό μηνιαίο μισθό 1.560 ευρώ, με 6 εφημερίες τον μήνα για τις οποίες λαμβάνει άλλα 580 ευρώ, θα παίρνει άλλα 100 ευρώ τον μήνα, αν και εφόσον ισχύσει το συγκεκριμένο μέτρο από την 1/1/2024. Αυτό, πρόσθεσε ο Γ. Σιδέρης, στο τέλος της χρονιάς με το καθεστώς φορολόγησης των εφημεριών που υπάρχει θα εξανεμιστεί, είτε την επόμενη χρονιά από την εκκαθάριση της εφορίας, είτε από τη φορολογική κλίμακα. Άρα μιλάμε για μια κοροϊδία, επισήμανε.

Ο Γ. Σιδέρης επανέλαβε ότι το αίτημα των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας είναι να γίνουν γενναίες αυξήσεις, να υπάρχει αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών και αφορολόγητο στις πρόσθετες εφημερίες.

Σε αυτό το σύστημα, υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο Γ. Σιδέρης, όλα είναι κόστος που πρέπει να συμπιεστεί, ο ασθενής, οι θεραπείες και τα φάρμακα, οι προσλήψεις και οι μισθοί για να εξυπηρετηθεί η υπόθεση ότι πρέπει να πληρώνουμε φρεγάτες για την Υεμένη που πολεμάνε τους Χούθι οι ΗΠΑ, εξοπλισμό για την Ουκρανία, εξοπλισμό για το Ισραήλ για να σφαγιάζει Παλαιστινίους, όλα για να περισσεύουν λεφτά για αυτά και για τους επιχειρηματικούς ομίλους και την ίδια ώρα η Δημόσια και δωρεάν Υγεία να μην υφίσταται και να θεωρείται ένα κόστος που πρέπει να συμπιέζεται κάθε μέρα προς τα κάτω.

Είχαμε μια πολύ μεγάλη 48ωρη απεργία την οποία αποτιμάμε θετικά και θα έχουμε κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στον Γενάρη γιατί θεωρούμε ότι δεν μπορεί να μας κλείσουν το στόμα το υπουργείο Υγείας και ο πρωθυπουργός με αυτά τα ψίχουλα τα οποία ανακοίνωσε, ούτε αυτά είναι αναγκαία μέτρα για να μπορέσει ένας νοσοκομειακός γιατρός να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς από τη δουλειά του και μόνο και ταυτόχρονα να προσφέρει αυτά που μπορεί να προσφέρει, σημείωσε ο Γ. Σιδέρης.

Και καταλήγοντας υπογράμμισε ότι εμείς δεν κάναμε απεργία μόνο για το μισθολογικό, αλλά και για να γίνουν προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας και για να υπάρξει χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάρα πολλά νοσοκομεία, τμήματα, κλινικές, μονάδες είναι κλειστά ή είναι ένα βήμα πριν κλείσουν και σε αυτό τον δρόμο θα συνεχίσουμε για να σώσουμε ό,τι σώζεται.