Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Παρεμβάσεις του Γιώργου Σιδέρη στην κατάληψη του υπουργείου Υγείας


Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη απαίτησαν με κατάληψή τους στο υπουργείο Υγείας το πρωί της Τρίτης Σωματεία των υγειονομικών.

«Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα - Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη - Όλοι στην απεργία» έγραφε το γιγαντοπανό που ανάρτησαν στην πρόσοψη του κτιρίου. 

«Απαιτήσαμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, που εκτός από το ότι διαλύει τις εργασιακές μας σχέσεις, οδηγεί τους ασθενείς κανονική βορά στα μεγάλα κοράκια της ιδιωτικής υγείας» τόνισε σε δήλωσή του ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ σημειώνοντας ότι με την κινητοποίηση αυτή εξέφρασαν όλους τους ιατρικούς συλλόγους, όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς, όλο τον ελληνικό λαό.

Αναφερόμενος στη δήλωση του υπουργού Υγείας «περί μειοψηφίας» ο Γ. Σιδέρης σημείωσε ότι «μειοψηφία είναι η πολιτική αυτή που είχε 3 χρόνια κλειστά τα χειρουργεία, που είχε 35 χιλιάδες νεκρούς, που είναι γι’ αυτήν σαν να μην πέρασε ποτέ μια μέρα και συνεχίζει ένα ίδιο χρεοκοπημένο δρόμο για νοσοκομεία ανώνυμες επιχειρήσεις, ασθενείς πελάτες και γιατρούς λεηλατημένους και σκυφτούς. Τέτοιους γιατρούς, τέτοιους ασθενείς, τέτοιο λαό, απ’ όσο γνωρίζουμε, η χώρα μας δεν έχει και αυτό θα το διατρανώσουμε και την Πέμπτη στη μεγάλη κινητοποίηση».


Παράλληλα, οι νοσοκομειακοί γιατροί κατήγγειλαν την παρουσία των κατασταλτικών δυνάμεων που έστειλε η κυβέρνηση. 

Μάλιστα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν τους γιατρούς που ήταν στην είσοδο του υπουργείου.