Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Περιστέρι για την πρόνοια και τους ανάπηρους

 

Εκδήλωση για ακρίβεια, τον πόλεμο και τις επιπτώσεις στην Πρόνοια, στην Ειδική Αγωγή, στους ανάπηρους και στις οικογένειές τους διοργανώθηκε από το ΚΚΕ στο Περιστέρι.

«Το παράδειγμα της αναπηρίας αποδεικνύει γιατί η κάθε αστική κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ μιλώντας στη συγκέντρωση - συζήτηση στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στο Περιστέρι.

Την διοργάνωσαν η ΚΟΒ Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και οι Κομματικές Ομάδες ΑμεΑ και Γονιών.

«Οι καθημερινοί αγώνες μαζί με την ολοκληρωμένη πρόταση του ΚΚΕ αποτελούν ασπίδα προστασίας για το σήμερα και ταυτόχρονα ελπίδα για αύριο για τα ΑμεΑ και τις οικογένειες τους» σημείωσε ο Γ. Σιδέρης. Υπογράμμισε ότι «προκαλούν όλοι μαζί, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ με τα σόου υποκρισίας που στήνουν κατά καιρούς με τη γλίτσα της ευαισθησίας για τα ΑΜΕΑ» και αναφερόμενος στον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ τόνισε πως «αποθεώνει την κοινωνική προστασία ως ατομική υπόθεση».

Πρόσθεσε ότι «η κάθε οικογένεια, ανάλογα με τις οικονομικές της δυνατότητες και την εκπαίδευση των γονιών προσπαθεί να προσφέρει στο παιδί της αυτά που μπορεί και θεωρεί η ίδια ότι έχει ανάγκη το παιδί. Αποτέλεσμα είναι πολλά άτομα με αναπηρία να μένουν εκτός των υπηρεσιών ειδικής αγωγής και χωρίς τις απαραίτητες υπηρεσίες θεραπείας και αποκατάστασης».

(Διαβάστε εδώ αποσπάσματα της ομιλίας του Γ. Σιδέρη)