Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Η εργατική Πρωτομαγιά, μας καλεί να μείνουμε ανυπότακτοι!

Μήνυμα αντίστασης ενάντια στην ακρίβεια, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή έστειλαν χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Με την ολοκλήρωση της απεργιακής συγκέντρωσης, το σύνθημα δόθηκε: «Τώρα όλοι στο λιμάνι δίπλα στους εργαζόμενους της COSCO».

Από μεγάλη μαζικότητα χαρακτηρίζονται οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας, για να τιμηθούν οι νεκροί της εργατικής τάξης, οι ηρωικοί εργατικοί - λαϊκοί αγώνες, οι εργατικές αιματηρές κατακτήσεις στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας. 

Σήμερα, 136 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σικάγο, στη σκιά ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία που ματώνει τους λαούς πάνω στους αιματοβαμμένους δρόμους των επιχειρηματικών κερδών, στη λυσσασμένη επίθεση των κυβερνήσεων απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο δικαίωμα να οργανώνονται στα Συνδικάτα και να αγωνίζονται, να απεργούν, τα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελούν φωτεινό φάρο για τους εργάτες όλου του κόσμου, κάνουν επίκαιρο το σύνθημα ότι «Ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Δεκάδες χιλιάδες λαού σε όλη τη χώρα διαδήλωσαν για να απαλλαγούμε από τους άδικους πολέμους, για να σταθούμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, με τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για να ανασάνουμε από την ακρίβεια. Για να πάρουμε εμείς την υπόθεση στα χέρια μας, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις και μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, κατάργηση φόρων και χαρατσιών. Για να τραβήξουμε τον δικό μας δρόμο ανάπτυξης, έξω από κάθε ιμπεριαλιστική ένωση, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.