Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου "Αττικόν": Μετά από μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας πάγωσε προσωρινά το σχέδιο του νέου οργανισμού για το νοσοκομείο

Μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση ενάντια στο σχέδιο του νέου οργανισμού για το νοσοκομείο Αττικόν, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτη το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Σε δηλώσεις του για το θέμα ο Γιώργος Σιδέρης, γγ του Σωματείου Εργαζομένων και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ ανάφερε τα εξής:

«Το σχέδιο νέου οργανισμού του Νοσοκομείου "Αττικόν" που επεξεργάστηκε μια "επιτροπή Σοφών", στην πλειοψηφία τους ανώτεροι διοικητικοί παράγοντες, είναι εκτρωματικό και αν εφαρμοστεί θα έχει οδυνηρές συνέπειες για τους ασθενείς, το λαό της δυτικής Αθήνας και τους υγειονομικούς.

Ταυτόχρονα αποτελεί εξειδίκευση του "νέου ΕΣΥ" που εξήγγειλε η κυβέρνηση και φτιάχνεται με τα σάπια υλικά των ΣΔΙΤ, της εμπορευματοποίησης, και της ιδιωτικοποίησης. Δηλαδή με ό,τι δοκιμάστηκε και απέτυχε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Για μας είναι αιτία πολέμου το μοναδικό νοσοκομείο της Δυτικής Αθήνας να απολέσει κι άλλο τον όποιο δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα είχε και να μετατραπεί σε αυτόνομη επιχειρηματική μονάδα, με διοίκηση μια μικρή πανεπιστημιακή ελίτ, ασθενείς πελάτες και φτηνούς υγειονομικούς.

Μετά από την κινητοποίηση στο διοικητή του νοσοκομείου, το σχέδιο οργανισμού πάγωσε προσωρινά. Αλλά επειδή γνωρίζουμε το σχεδιασμό της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα το Σωματείο Εργαζομένων θα πάρει ακόμα μία πρωτοβουλία, καλώντας όλους τους φορείς της περιοχής σε κοινό αγώνα για να γίνει το Αττικόν ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο».