Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση σωματείου εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο: «Αιδώς Αργείοι. Αυτή είναι υγειονομική βόμβα»

 

Συνεχίζεται η πλημμυρίδα ράντζων και συνωστισμού στους διαδρόμους του «Αττικού», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», παραθέτοντας και σχετικές φωτογραφίες που έστειλαν στο Σωματείο ασθενείς από τη γενική εφημερία στις 17/11 και από τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία στις 16/11.

Εδώ και χρόνια, τονίζει το Σωματείο, «λένε ότι θα λύσουν το πρόβλημα όλες οι κυβερνήσεις και όλες οι Διοικήσεις. Δεν έχουν κάνει τίποτα. Εδώ και μήνες λένε ότι θα λύσουν το πρόβλημα, έστω προσωρινά, λόγω των αναγκών της πανδημίας. Κυβέρνηση - υπουργείο δεν κάνουν τίποτα».

«Παρά τις προσπάθειες του νοσοκομείου, γιατρών και νοσηλευτών», προσθέτει, «η Υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο Υγείας δεν ενδιαφέρονται. Μας λένε είναι "δικό σας θέμα, λύστε το". Πώς να το λύσουμε; Να αρνηθούμε να εισάγουμε ασθενείς; Εισαγγελέας εδώ δεν υπάρχει;».

Και καταλήγοντας το Σωματείο αναφέρει: «Προς κυβερνώντες, νυν και πρώην: Επειδή τις λύσεις που σας έχουμε προτείνει για προσλήψεις προσωπικού (που εσείς μειώσατε), άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων (που εσείς κλείσατε), άνοιγμα των κλειστών πτερύγων (που εσείς δεν ανοίξατε), στελέχωση των Κέντρων Υγείας (που εσείς τα έχετε να φυτοζωούν) τις βρίσκεται "κοστοβόρες", σας δίνουμε άλλη μία ιδέα…

Το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ να πάρει μέτρα κατά του συνωστισμού σε κλειστό χώρο. Να στείλει αύρες, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και τον μηχανοκίνητο στρατό της Αστυνομίας.

Αιδώς Αργείοι...».