Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Επίσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου στο Κέντρο Πρόληψης Οδοιπορικό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


26 Iουνίου-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Επίσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου στο Κέντρο Πρόληψης Οδοιπορικό και συνάντηση με τους εργαζόμενους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου επισκέφθηκε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» και συναντήθηκαν με την Επιστημονικά Υπεύθυνη, κ. Μαρία Πελεκανάκη καθώς και με τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας.

Στη συνάντηση οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στις ενημερωτικές δράσεις του Οδοιπορικού σχετικά με την πρόληψη όσο αφορά την εξάπλωση των ναρκωτικών ουσιών στη νεολαία αλλά και στην διόγκωση και άλλων εξαρτησιακών συμπεριφορών που σχετίζονται με το αλκοόλ, το τζόγο, το διαδίκτυο κ.α.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στην παρέμβαση της επισήμανε την ανάγκη να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών όσο αφορά στην πρόληψη, στην απεξάρτηση και στην αποκατάσταση με προσανατολισμό στο μη διαχωρισμό «μαλακών» και «σκληρών» ναρκωτικών στα «στεγνά» προγράμματα απεξάρτησης με στήριξη των φορέων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σημειώθηκε ακόμα ότι η Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση σε αυτά τα ζητήματα ιδιαίτερα σε μια περίοδο που προωθείται συστηματικά η νομιμοποίηση και η εμπορευματοποίηση της κάνναβης και άλλων ουσιών.
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους εργαζόμενους που κατάθεσαν την εμπειρία τους από την επαφή με τα σχολεία με γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ- ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ