Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: Για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19 Δεκεμβρίου 2019


Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Δεκεμβρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν τις εξής τοποθετήσεις:


Για την έλλειψη θέρμανσης στο 12ο Δημοτικό Σχολείο:
Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 21 Νοεμβρίου είχαμε θέσει το θέμα της περικοπής της ΄Γ Δόσης της χρηματοδότησης των σχολείων του Περιστερίου. Τότε καθησυχάζατε γονείς και εκπαιδευτικούς ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Να όμως που υπάρχει. Γονείς καταγγέλλουν ότι στο 12ο σχολείο δεν έχει μπει πετρέλαιο, δεν έχουν θέρμανση τα παιδιά. Στα ταμεία των σχολείων δεν υπάρχει σάλιο για πάγιες ανάγκες που σχετίζονται με λειτουργικά έξοδα σχολείων όπως ΔΕΚΟ, πετρέλαιο, αναλώσιμα. Κόψτε από αλλού, κόψτε από λαμπάκια και φωτισμούς. Όχι από εκεί” τόνισαν οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης.


Για τα προβλήματα της αστικής συγκοινωνίας στο Περιστέρι:
Στην τοποθέτηση τους οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφεραν: Πάντα υπήρχε τεράστιο πρόβλημα και με τις αστικές και με τη δημοτική συγκοινωνία. Ειδικά το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν καταγγελίες πολλών κατοίκων ότι το πρόβλημα έχει οξυνθεί αφού τα δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας έχουν τη συχνότητα του ...ΚΤΕΛ, δηλαδή περνάει για παράδειγμα, το 823 από τον Άγιο Βασίλη κάθε 50 λεπτά. Την ίδια ώρα έχει το θράσος ο Μητσοτάκης και τα βάζει με τους εργαζόμενους του Μετρό επειδή έκαναν 5ωρη στάση εργασίας για το αυτονόητο. Για προσλήψεις, ανανέωση εξοπλισμού και στόλου και μια σειρά δίκαια αιτήματα του κλάδου τους. Η υποχρηματοδότηση είναι η βασική αιτία της ταλαιπωρίας των επιβατών είτε αυτή αφορά αραιά ή ανύπαρκτα δρομολόγια που έχουν ως αποτέλεσμα να στοιβάζονται οι άνθρωποι σα σαρδέλες σε Μετρό, λεωφορεία. Την ευθύνη την έχει και η κυβέρνηση και η Διοίκηση ΟΑΣΑ και ΟΣΥ και σεις τη σιγοντάρετε. Ούτε ένα έγγραφο δεν έχετε κάνει”. τόνισαν οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης.


Για τον αντισεισμικό έλεγχο στο 7ο-10ο Λύκειο:
Στην παρέμβαση τους οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφεραν επίσης: Θεωρούμε απαράδεκτο το παιχνιδάκι που παίζει η Διοίκηση βάζοντας μπροστά τις διάφορες υπηρεσίες για να κρύψει την αλήθεια για μια σειρά ζητήματα. Τελευταίο κρούσμα αυτής της τακτικής είναι στάση του Διευθυντή της Αρμόδιας υπηρεσίας απέναντι σε έγγραφο αίτημα του προέδρου συλλόγου γονέων του 7ου-10ου λυκείου σε σχέση με το αν έχει ολοκληρωθεί ο δευτεροβάθμιος αντισεισμικός έλεγχος στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα. Ο “αρμόδιος” λοιπόν, σα να ήταν στο χωράφι του παππού του, αρνείται να δώσει οποιαδήποτε διευκρίνηση και να απαντήσει στις ερωτήσεις του συλλόγου γονέων. Μάλιστα φέρεται απέναντι τους απαξιωτικά. Έχουμε φέρει πολλές φορές για συζήτηση ζητήματα αντισεισμικού ελέγχου σε διάφορα σχολεία. Η τακτική σας να λέτε γενικούρες ότι “υπάρχει ασφάλεια, όλα είναι ελεγμένα” είναι επικίνδυνη”.

Δημοσιεύουμε επίσης την ημερήσια διάταξη για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν. Όποιος θέλει διευκρινίσεις να απευθυνθεί εδώlasyperisteri@gmail.com ή να παρακολουθεί την ιστοσελίδα μας: https://lsperisteriou.blogspot.com/