Σάββατο 31 Αυγούστου 2024
Πτώση δέντρου: Αν δεν ήταν καλοκαίρι και τα σχολεία είχαν μαθητές;
Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
Ενημερωτικό Δελτίο για τις παρεμβάσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 29η Αυγούστου 2024
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Αυγούστου οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν:
Ενώνουμε τη φωνή μας με το λαό μας σε όλη την Ελλάδα που απαιτεί δημόσια δωρεάν υγεία, δωρεάν φάρμακα και προσλήψεις τώρα και ενίσχυση του ΕΣΥ. Μόνο τον τελευταίο μήνα η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε αυξήσεις σε πάνω από 800 συνταγογραφούμενα φάρμακα, ψήφισε μέσα στο καλοκαίρι ένα νομοσχέδιο που διαλύει τις δημόσιες δομές Ψυχικής Υγείας (Κέντρο Ψυχικής Υγείας, ΨΝΑ Δαφνί) και συνεχίζει την πολιτική των ελλείψεων και της υποχρηματοδότησης. Το επόμενο διάστημα τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν με το νέο σχέδιο εφημέρευσης το οποίο θα οδηγήσει σε καθημερινή πρωινή εφημερία το νοσοκομείο Αττικόν και τα νοσοκομεία της Β ΥΠΕ. Αν περάσει αυτό το έκτρωμα που ετοιμάζουν θα μετατραπεί οριστικά το κάθε νοσοκομεία σε προορισμό μόνο για έκτακτα περιστατικά και εις βάρος της τακτικής του λειτουργίας. Άρα θα μεγαλώσουν οι χρόνοι αναμονής για τακτικά χειρουργεία, ιατρεία, απεικονιστικές εξετάσεις. Πάλι εις βάρος των ασθενών και του υγειονομικού προσωπικού θα είναι.
Για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Περιστέρι
Αν και έχουμε θίξει το θέμα πολλές φορές και επειδή η Διοίκηση έχει δεσμευτεί για ολοκλήρωση του έργου στην Τσαλαβούτα και της μελέτης για το ορεινό Περιστέρι σε συνεργασία με την Περιφέρεια το επαναφέρουμε γιατί αφενός αρχίζουν τα πρωτοβρόχια και αφετέρου για να ενημερωθούμε για την πρόοδο των έργων. Η κατάσταση συνοψίζεται στην έκφραση "η μελέτη, της μελέτης, ω μελέτη"! Μάθαμε πως και στην Τσαλαβούτα δε θα προχωρήσει κανένα αντιπλημμυρικό έργο από αυτά που είχε έτοιμα ο Δήμος και όλα παραπέπονται σε μία άλλη μελέτη που θα αφορά όλη τη Δυτική Αθήνα και την αναλάβει εξολοκλήτου η Περιφέρεια. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, μετά τις φετινές καταστροφές με τις πυρκαγιές ξέρουμε όλοι τι ακολουθεί.
Για τα προβλήματα στην Προσχολική Αγωγή εν' όψη της νέας χρονιάς
Το ζήτημα της προσχολικής αγωγής αποτελεί ένα πολύ σοβαρό θέμα γιατί θα έπρεπε να καλύπτει την ανάγκη την παιδιών για επιστημονική παιδαγωγική στήριξη για να αναπτυχθεί ολόπλευρα ενα παιδι πέρα απο την στήριξη της οικογένειας του. Αντίθετα σήμερα αντιμετωπίζεται ως στήριξη του κράτους προς τους γονείς για να μπορούν να εργαστούν. Υπάρχουν ελλείψεις και σε βοηθητικό προσωπικό, ακόμη και σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Δεν υπάρχει συνήθως σχέδιο για το τι πρόγραμμα θα έπρεπε να ακολουθεί το κάθε παιδί ανάλογα με το στάδιο της ανάπτυξης του. Συγχαίρουμε την προσπάθεια των παιδαγωγών και των επαγγελματιών του χώρου πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οι θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι περιορισμένες και πρέπει κάθε χρόνο οι γονείς να κυνηγάνε voucher. Για να δικαιούται μια οικογένεια θέση πρέπει να είναι εργαζόμενοι γίνονται την περίοδο που γίνονται οι αιτήσεων αλλιως δεν μπορούν να κάνουν αίτηση. Η προσχολική αγωγή είναι η μόνη βαθμίδα εκπαίδευσης που έχει άμεσα τροφεία. Οι γονείς πληρώνουν για μια υπηρεσία που έχουν πληρώσει ήδη δύο φορές με την κρατική και τοπική φορολογία. Στο Δήμο μας κάθε χρόνο μένουν εκτός βρεφονηπιακων σταθμών περίπου 250 παιδιά κάθε Σεπτέμβρη χωρίς να υπολογίζουμε τις περιπτώσεις που δεν μπορούν να κάνουν αίτηση. Επίσης στο Δήμο δεν γίνονται δεκτα βρέφη 12 μηνών αλλά από 16 μηνών και πανω. Θελουμε να ενημερωθούμε σε σχέση με τη φετινή κάλυψη των αναγκών καθώς και τις ενέργειες για την κατασκευή του νεου βρεφονηπιακού σταθμών που είναι εδώ και 8 χρόνια στον προυπολογισμό καθώς και τις κτιριακές αναβαθμίσεις που προβλέπονται. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι από τα 1042 παιδιά που θα μπορούσε να φιλοξενήσουν οι σταθμοί πέρυσι δέχτηκαν 860, ότι υπηρετούν 230 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων και 56 βοηθητικό προσωπικό στην πλειοψηφία τους συμβασιούχοι καθώς ότι από τους 15 σταθμούς οι 13 ανήκουν ιδιοκτησιακά στο Δήμο.
Για τις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων στο Δήμο Περιστερίου:
“Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας προχωρούν σε εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη τη χώρα.
Με γραπτές και προφορικές οδηγίες που παραβαίνουν ακόμα και την υπάρχουσα νομοθεσία (Η νομοθεσία προβλέπει μείωση των μαθητών σε τμήματα που έχουν μαθητές με ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες) επιχειρείται η δημιουργία τμημάτων με 25 μαθητές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ούτε οι μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, ούτε οι επικείμενες εγγραφές του Σεπτέμβρη, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, ούτε η νομοθεσία που προβλέπει συγκεκριμένο χώρο στην αίθουσα για τον κάθε μαθητή.
Προωθείται η μείωση των τμημάτων και οι περικοπές εκπαιδευτικού προσωπικού για τη νέα σχολική χρονιά. Αντίστοιχες οδηγίες προωθούνται προς τις διευθύνσεις και τα σχολεία για τη δήλωση των κενών της παράλληλης στήριξης στη λογική να υπάρχει μία θέση ανά τάξη και ούτε καν ανά τμήμα.
Στο Περιστέρι η απόφαση ανάκλησης όλων των αποφάσεων κατάτμησης τμημάτων αφορά 8 σχολεία του Περιστερίου: 7ο , 21ο , 24ο , 30ο , 31ο , 32ο , 41ο Δημοτικά και 27ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου.
Αυτά τα 8 χαμένα τμήματα έρχονται να προστεθούν στα ήδη χαμένα 12 τμήματα, λόγω της μείωσης μαθητικού πληθυσμού και των υποχρεωτικών μετακινήσεων που έκανε η Διεύθυνση Γ’ Αθήνας, μετά τη λήξη των εγγραφών τον περασμένο Απρίλη.
Αντίστοιχα στη δευτεροβάθμια η συγκρότηση των τμημάτων γίνεται με τα μέγιστα όρια, δηλαδή με 25 έως 28αρια τμήματα, με μαζικό κόψιμο ολιγομελών τμημάτων, με μετακινήσεις μαθητών Β’ και Γ’ Λυκείου σε όμορες σχολικές μονάδες, με κατάργηση της παράλληλης και τμημάτων ένταξης.
Πρόκειται για 13 τμήματα στο Περιστέρι και αναφέρουμε τελείως ενδεικτικά, ορισμένες μόνο κραυγαλέες περιπτώσεις από την περιοχή μας:
- 13ο Γυμνάσιο Περιστερίου, περικόπτεται το 4ο τμήμα στη Γ΄ τάξη ενώ εκκρεμεί η εγγραφή 6 μετεξεταστέων και η μετεγγραφή 2 μαθητών από ιδιωτικά σχολεία (τα τρία τμήματα που θα απομένουν έχουν από 27, 26, 27 μαθητές)!
- 9ο ΓΕΛ Περιστερίου, περικόπτονται δύο τμήματα στη Β΄ και στη Γ΄ τάξη, ενώ εκκρεμούν 28 εγγραφές στην Β΄ και 33 εγγραφές στην Γ!
- 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου, περικόπτεται ένα τμήμα στη Γ΄ τάξη, ενώ εκκρεμεί η εγγραφή 16 μαθητών που παραπέμπονται!
Χτυπιέται το δικαίωμα των μαθητών να έχουν ουσιαστική στήριξη από εκπαιδευτικό. Διαταράσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία γιατί θεωρείται κόστος που πρέπει να περικοπεί. Τσακίζεται το δικαίωμα του/της εκπαιδευτικού στην εργασία και στον προγραμματισμό της ζωής του/της. Εκπαιδευτικοί βγαίνουν λειτουργικά υπεράριθμοι/ες αφού πολλοί θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε 2-3-4 σχολεία για να καλύψουν το ωράριό τους.
Λεφτά υπάρχουν για νατοϊκές δαπάνες, για φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στο κεφάλαιο, όχι όμως για την παιδεία, την υγεία και την πρόληψη από τις φωτιές και τις θεομηνίες.
Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο η μόρφωση των παιδιών μας και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών να αντιμετωπίζονται ως κόστος. Απαιτούμε να ανακληθούν οι συγχωνεύσεις-συμπτύξεις τμημάτων δημιουργώντας τερατώδη, υπερπληθή τμήματα”.
29/8/2024
Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
Ο Γιώργος Σιδέρης στον "Real FM": Tο υπουργείο Υγείας λέει το ένα ψέμα μετά το άλλο και αναποδογυρίζει την αλήθεια (AUDIO)
Αναφερόμενος στις νέες μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων που τέθηκαν από σήμερα σε εφαρμογή από την κυβέρνηση της ΝΔ, ο Γιώργος Σιδέρης, πρόεδρος του Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση το έχει απογειώσει», υπενθυμίζοντας, σε αυτό το σημείο, ότι έχουν προηγηθεί και στο παρελθόν και μια σειρά άλλες αυξήσεις στη φαρμακευτική δαπάνη.
Πρόσθεσε πως το υπουργείο Υγείας «λέει το ένα ψέμα μετά το άλλο και αναποδογυρίζει την αλήθεια», ενώ επισήμανε πως η γελοιότητα του αρμόδιου υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη «έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο», όταν χρησιμοποιεί επιχειρήματα ότι δήθεν οι αυξήσεις έγιναν για να μην υπάρξει έλλειψη σε φάρμακα και πως προστατεύουν από μεγαλύτερες.
Μιλώντας για το περιστατικό με γιατρό στη Σάμο που έπαθε ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο έπειτα από εξαντλητικά ωράρια εργασίας λόγω της υποστελέχωσης, ο Γ. Σιδέρης επισήμανε πως το πρόβλημα στη Σάμο είναι γνωστό εδώ και 8 χρόνιας, με την Παιδιατρική να απειλείται με λουκέτο και αυτή τη στιγμή να λειτουργεί με μεταφορές γιατρών από την Αθήνα και συγκεκριμένα με δύο ειδικευόμενους από το νοσοκομείο «Αττικόν». Κάνοντας γνωστό ακόμα ένα πρόσφατο περιστατικό μεταφοράς δύο παιδιάτρων από τα Τρίκαλα στη Λαμία, υπογράμμισε πως πρόκειται για μια πολιτική «"ράβε-ξύλωνε" που για να γεμίσει μια τρύπα που ούτε αυτήν τη γεμίζει, ανοίγει άλλες δύο».
Σχετικά με τα «πανηγύρια» που στήνονται για την τάχα καλή κατάσταση του συστήματος Υγείας, ο Γ. Σιδέρης παρουσίασε την πραγματική εικόνα, εξηγώντας πως στα νοσοκομεία της Αθήνας φέτος «ήταν σαν να μην ήταν καλοκαίρι», οι ασθενείς στις εφημερίες ξεπερνούσαν τους 800, σε μια σειρά νησιά δεν υπήρχε ασθενοφόρο, γιατροί κάλυπταν μόνοι τους ολόκληρα νησιά με μία νοσηλεύτρια, φτάνοντας «στα όρια της υπομονής και της εξάντλησης», ενώ ειδική αναφορά έκανε και στις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο «πρώτο ιδιωτικό νοσοκομείο» στη Σαντορίνη.
Σχολιάζοντας τα μέτρα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας περί προσέλκυσης και προσέλευσης γιατρών, ο Γ. Σιδέρης σημείωσε ότι αν το υπουργείο δεν λάβει εκείνα τα επιστημονικά, οικονομικά και κοινωνικά μέτρα που τους έχουν προτείνει οι υγειονομικοί συνδυασμένα με ταυτόχρονες προκηρύξεις όλων των θέσεων, κανείς δεν θα δεχθεί να πάει να δουλέψει με 500 ευρώ παραπάνω τον μήνα, με όρους μη ασφάλειας δικής του και του ασθενή, εφημερεύοντας 30 μέρες τον μήνα.
«Είναι ζωντανή απόδειξη τι σημαίνει το φάρμακο και η Υγεία να είναι εμπόρευμα», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως αποτυπώνεται ακριβώς ότι οι αιτίες «έχουν ονοματεπώνυμο» που δεν είναι άλλο από τη διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων για την Υγεία.
Τέλος, για τα 2 δισ. κέρδη τον χρόνο που έχουν ιδιώτες στην Υγεία, ο Γ. Σιδέρης στάθηκε και στις εκθέσεις που έχουν δημοσιευθεί και παρουσιάζουν το κέρδος που τους αποφέρει ένα κρεβάτι στον ιδιωτικό τομέα.
Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024
Ο Γιώργος Σιδέρης στον "Αθηνα 9,84 FM": Οι ελεεινές εικόνες στην Υγεία είναι το αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης τη στιγμή που τα κέρδη των ιδιωτικών ομίλων της Υγείας ήταν 2 δις! (AUDIO)
Μόνο τις εξελίξεις των τελευταίων 10 ημερών να εξετάσει κανείς θα δει μεγάλες ελλείψεις στην Υγεία στα νησιά, όπως για παράδειγμα δείχνει και το τραγικό περιστατικό στη Σάμο με την γιατρό που έπαθε ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο μετά από εξαντλητικά ωράρια, ενώ γνώριζαν όλοι το πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου τα τελευταία 8 χρόνια σημείωσε ο Γιώργος Σιδέρης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της Κεντρικής Επιτροπής στην αρχή της παρέμβασης του σήμερα το πρωί στον ρ/φ σταθμό «Αθήνα 9.84».
Αύριο, ανέδειξε πως θα μπει σε εφαρμογή το μέτρο για αυξήσεις έως 357% σε τουλάχιστον 400 συνταγογραφούμενα φάρμακα με «δικαιολογία» ότι οι φαρμακοβιομήχανοι δεν «βγαίνουν»! Είχαμε επίσης μέσα στο καλοκαίρι το νομοσχέδιο που διαλύει τις δομές της ψυχικής Υγείας και τις παραδίδει σε ιδιώτες, πρόσθεσε.
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε, εξήγησε, τις ελεεινές εικόνες που είδαμε και φέτος με αγροτικά να παίζουν τον ρόλο του ασθενοφόρου, τις τεράστιες ελλείψεις σε αίμα και τη διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας αυτό που βλέπουμε είναι την πορεία περισσότερης εμπορευματοποίησης του δημόσιου τομέα και τα μεγαλύτερα προνόμια για τους ιδιώτες της Υγείας που κατέγραψαν κέρδη 2 δις τον χρόνο που πέρασε!
Για τον κυνισμό και την «μαγική» εικόνα που παρουσιάζει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε πως ξαφνικά δημοσιοποιεί 2-3 αναρτήσεις με «υποστηρικτές» του που ζητωκραυγάζουν επειδή νομιμοποίησε το φακελάκι με τα επί πληρωμή απογευματινά ιατρεία, τη στιγμή που υπάρχουν πάρα πολλά μηνύματα και καταγγελίες για τα ράντζα, τις μεγάλες ελλείψεις, ότι δεν πάει άλλο, ότι δεν γίνονται εφημερίες με ασφαλείς όρους. Άρα, πρόσθεσε, παρά το επικοινωνιακό «παιχνίδι», η ουσία είναι πως η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και έχει «κοινό παρανομαστή» την πολιτική και αυτής της κυβέρνησης και των προηγούμενων, που θεωρούν τις υπηρεσίες Υγείας κόστος.
Την ίδια ώρα, όμως, επεσήμανε πως τα κέρδη των ομίλων που «τζογάρουν» στην Υγεία είναι δις ευρώ τη στιγμή που οι άμεσες πληρωμές του ελληνικού λαού από την τσέπη του για την Υγείας είναι 5,9 δις. Βλέπουμε, λοιπόν, πως η «μαγική» εικόνα που παρουσιάζει ο υπουργός Υγείας δίνει το μήνυμα ότι δεν θέλουν να το πάνε «αλλιώς» και άρα ο μόνος τρόπος είναι να παλέψει ο λαός με τους υγειονομικούς για μια πραγματικά δημόσια και δωρεών Υγείας.
Τρίτη 13 Αυγούστου 2024
Πυρκαγιές: Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είχαν προειδοποιήσει
Το επαναλαμβανόμενο σκηνικό με τη φλεγόμενη Αττική εκθέτει την κυβέρνηση που επικαλείται διάφορα προσχήματα, όπως επίσης την περιφερειακή αρχή και τις διοικήσεις των δήμων, που κωφεύουν σε ζητήματα πρόληψης, μέτρων προστασίας και απαραίτητων υποδομών, επικαλούμενοι το κόστος και τα μειωμένα κρατικά κονδύλια.
Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Αττικής αναδεικνύουν σταθερά την επείγουσα ανάγκη για μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας. Ηδη από τον Δεκέμβρη του 2023 και τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» στάθηκε στα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας.
«Αν πάρουμε υπόψη όλα αυτά που ζήσαμε, όλες αυτές τις καταστροφές με τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τον χιονιά - και με δεδομένο τον προϋπολογισμό που σήμερα μας καλείτε να ψηφίσουμε - εμείς δεν βλέπουμε καμία θετική δράση για την πραγματική προστασία του περιβάλλοντος, του λαού και της περιουσίας του», είχε τονίσει εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η τότε περιφερειακή σύμβουλος Αφροδίτη Αυγερινού.
«Βρισκόμαστε στα ίδια και χειρότερα», είπε, εξηγώντας ότι τα κονδύλια διοχετεύονται για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας και ότι «όλα τα ζητήματα αντιμετωπίζονται με όρους ανταποδοτικότητας».
Στις 26 Απρίλη 2024 η «Λαϊκή Συσπείρωση» έθεσε εκ νέου το ζήτημα της λήψης μέτρων πυροπροστασίας στη συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εκεί ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής, Γιάννης Πρωτούλης, επισήμανε πως δεν αποτελούν ουσιαστική αλλαγή τα μέτρα που εξήγγειλε εκείνη την περίοδο η κυβέρνηση, κάτι το οποίο αποδεικνύεται πλέον με τον πιο σκληρό τρόπο.
Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε στην περίφημη ΚΥΑ για την εφαρμογή του κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων, η οποία μεταφέρει την ευθύνη στους πολίτες, ενώ ανέδειξε και το τραγελαφικό γεγονός ότι στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, που θα πρέπει να κάνει όλους τους ελέγχους, υπάρχουν μόλις 5 υπάλληλοι.
Τέλος, είχε καλέσει όλους τους αρμόδιους να πάρουν τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην ξαναδούμε τις περυσινές εικόνες ντροπής, με πυροσβέστες, όπως μετά τη μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο, να κοιμούνται στο πάτωμα του καραβιού ή να κάνουν εκκλήσεις στα κανάλια για εμφιαλωμένα νερά.
Στις 11 Ιούνη, με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής ζητούσε «εδώ και τώρα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιπυρική προστασία του Λεκανοπεδίου. Να διασφαλισθεί η λειτουργία των πάρκων και των ελεύθερων χώρων, ειδικά σε συνθήκες καύσωνα, όπου ο λαός της περιοχής αναζητάει οάσεις δροσιάς».
Σημειώνεται επίσης ότι η τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής πραγματοποιήθηκε στη Ραφήνα, και κατά την πάγια τακτική της περιφερειακής αρχής του εκλεκτού της κυβέρνησης της ΝΔ Νίκου Χαρδαλιά, δεν περιλάμβανε κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά και ευρύτερα της Ανατολικής Αττικής, που καίγεται με μεγάλη συχνότητα.
Στο επίπεδο των δήμων, είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του δήμου Μαραθώνα και της κοινότητα Βαρνάβα. Η κοινότητα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη «Μήδεια» το 2020, όμως έκτοτε τίποτα δεν έχει αλλάξει.
Το τοπικό συμβούλιο Βαρνάβα διεκδικεί μια σειρά από ζητήματα, η αναγκαιότητα των οποίων έρχεται σήμερα στην επικαιρότητα με τραγικό τρόπο. Μεταξύ άλλων, εδώ και 5 χρόνια υπάρχουν αποφάσεις για την ανάγκη προμήθειας γεννητριών στα αντλιοστάσια, που όμως αγνοήθηκαν από τη δημοτική αρχή με αποτέλεσμα στη φωτιά οι κρουνοί να μην έχουν νερό.
Το θέμα ανέδειξε ξανά με Ερώτησή του στη συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου το περασμένο Ιούνη ο σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σπ. Ηλίας.
Σημείωνε ανάμεσα σε άλλα: «Πόσες γεννήτριες είναι αυτήν τη στιγμή εγκατεστημένες σε κάθε δημοτική κοινότητα, ώστε να διασφαλίζεται μεταξύ άλλων ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς και διακοπής ρεύματος, θα εξακολουθούν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια ύδρευσης;».
Ακόμη μια περίπτωση που οι υπεύθυνοι σφυρίζουν αδιάφορα, είναι το αίτημα του τοπικού συμβουλίου, μαζί με τα μέτρα πρόληψης, για χορήγηση μικρού πυροσβεστικού οχήματος, το οποίο παραμένει αναπάντητο εδώ και χρόνια.